Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Atopický ekzém

Co vám zabralo na ekzém?Mě zabraly lázně koupání v otrubách

Odpovědi na otázku

Atopie je porucha imunity.. Přehnaná reakce, při které vzniká hodně imunoglobulinů řady E a ty potencují další zánět.. Proto je stejně důležitá jak péče o poškozenou kůži, tak regulace imunitního systému. Hodně se o tyto problémy zajímám a vím, že žádné chemické preparáty z lékárny nikdy pomoci nemohou, protože narušují imunitní systém a podporují další alergické reakce. Jako budoucí lékař mám opravdu dobrý pocit, když mohu někomu pomoci.. Proto, pokud se chcete dozvědět více informací jak se z atopie vyléčit, napište na jakub.mitro@seznam.cz a já vám rád poradím..=)
souhlasím s pšeničnýma otrubama..ob den koupel a z lázní po 5 týdnech jsem jela čistá. 3 roky ani stopa. nasypat do látkového pytliku a pod vodou ve vaně mačkat asi 10 min. není to povrchní léčba, ale hloubková.
Dodržujte dostatečný přívod tekutin. Při zhoršení nepožívejte ostrá a kyselá jídla a nápoje, aromatické ovoce kávu a alkohol. Dbejte na pravidelné vyprazdňování. Někdy se doporučují tzv. probiotika.
mazani kvalitnim sadlem
mast od lékaře triamciolonor
Oplachování černým čajem
koupele v pšeničných otrubách..do vany v teplé vodě mačkat otruby v hadrovém sáčku 10 min ob den
Mě pomáhá Linola-Fett krém. Také jsem měla Linola-Fett Oil a ten byl také skvělý. Kosmetika i krásně voní. Naopak mi vůbec neseděly krémy značky Menalind s ureou.
Zjistit příčinu a podle toho volit léčbu, pokud otruby pomáhají jenom dobře, dále cokoli co čistí pokožku, pomáhá léčit, mazání sádlem,..
Na prvém místě je snaha o zjištění spouštěcích faktorů nemoci a jejich odstranění. Lokální nedráždivá terapie na lehčí formy spočívající ve zlepšení funkčních vlastností kůže. Základem je používání promazávadel (emolientia), která zvyšují hydrataci pokožky v různých technologických formách (masti, krémy, olejové koupele), v kombinacích např. s močovinou (urea), popř. s antiseptiky. Při závažnějších formách (infekcích) se používají masti, krémy na předpis s antibiotiky, antimykotiky a protizánětlivé léky (kortikoidy)
Změna jídelníčku, koupel c ovesnych vločkách
Taky si myslím,že ekzém atopický je celoživotní záležitost,občas se ztratí,ale číhá stále.Pomáhá asi každému něco jiného.Je však určitě koupání v otubách dobré,taky jsme zkoušeli,jinak mléko po koupeli Excipial nebo indulona,Repair.
Atopický ekzém je onemocnění ovlivněné mnoha faktory a taky výživou může to byt i psychicka zaležitost a každého zabere něco jiného . Nelze asi jednoznačne poradit co zabere .
Neexistuje žádný lék, který by po ekzému citlivou pokožku mohl úplně vyléčit. Existuje mnoho přírodních způsobů, které mohou pomoci vyčistit kůži a zvýšit odolnost proti ekzému, snížit reakci podrážděné kůže na minimum. Mezi takové vhodné přírodní způsoby rozhodně patří aplikace bylinných produktů, a to jak pro vnější použití určené ke zklidnění kůže, tak pro posílení obranyschopnosti organismu.
otruby jsou vynikající, ještě je dobré po koupeli promazávat excipialem
promazavam Lipobase repair
Mazání sádlem,koupele v hypermanganu.